حسین نجف دولابی کارشناس ارشد حوزه اقتصاد مالی پیرامون بحث اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه در برنامه هفتم توسعه در گفت و گو با خبرنگار قدس توضیح داد: در ماده ۲۷ لایحه برنامه هفتم توسعه آمده بود که اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه حذف بشود و به سمتی برود که سازمان امور مالیاتی که زیر مجموعه وزارت اقتصاد هست آن را حذف کند اما با کنشها و مذاکراتی که در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم و کمیسیون آموزش و تحقیقات و همچنین در وزارت اقتصاد و معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری صورت گرفت این موضوع مطرح شد که اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه یک مشوق جدی هست که نه تنها نباید حذف شود بلکه باید تقویت هم بشود در همین راستا هم مجلس ماده ۲۷ بند مربوطه را اصلاح کرد و به این سمت حرکت کرد که نه تنها این موضوع حذف نشود بلکه مشوقهایی با رویکرد رشد اقتصادی نظیر اعتبار مالیاتی باید تقویت بشوند.
وی ادامه داد: از طرفی در ماده دیگری در ذیل بخش علم و فناوری آورده شد که بحث اعتبار مالیاتی در هیچ قانون موازی هم نباید حذف بشود و معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان و اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه که معاونت علمی به صنایع بزرگ تخصیص میدهد در جهت ورود شرکتهای دانش بنیان در راستای بومیسازی تجهیزات راهبردی نباید حذف بشوند و باید تقویت بشوند. ما در برنامه ۵ ساله هفتم توسعه میخواهیم به یک جهش بزرگ صنعتی برسیم یعنی میخواهیم به سمت بومیسازی فناوری ، تکمیل زنجیرههای ارزش صنعت که درگیر خام فروشی هستند مثل متانول و ... حرکت کنیم و به محصولات با ارزش افزوده بالا برسیم چرا که هم مواد اولیه را داریم و فناوری و فرایند آن هم میخواهیم بومیسازی کنیم. مثال آن پالایشگاه فراسرزمینی است که ما در ابتدای سال ۱۳۹۰ که تحریمها آغاز شد مجبور شدیم به سمت بومیسازی فناوری آن برویم و الان به جایی رسیدهایم که خدمات فنی و مهندسی پالایشگاهی را صادر میکنیم .
این کارشناس حوزه اقتصاد مالی با اشاره به مبنی بر حل مشکل تخصیص اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به صنایع گفت: رویکردی که در بخش نفت و گاز و بومیسازی فناوری و تجهیزات داشتیم، با کمک اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه باید در همه صنایع تکرار بشود و در برنامه هفتم توسعه نیز با تقویت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه شاهد تحول در رویکرد حمایتی دولت در زمینه تکمیل زنجیره ارزش هستیم. با این اقدام مجلس و دولت و در تامین منابع پایدار حاصل از اخذ مالیات از صادرات محصولات خام و نیمه خام صنعتی، علاوه بر تقویت اعتبار مالیاتی بخش تحقیق و توسعه، مشکل تامین منابع مالی نیز حل میشود.
نجف دولابی در نهایت گفت: مجلس شورای اسلامی برای جهش فناورانه صنعت و تامین تجهیزات گلوگاهی یک اقدام بزرگ انجام داده به نام تامین مالی بومیسازی فناوری که این اقدام در نهایت منجر به خنثی سازی تحریم و تقویت حرکت در مسیر برنامه هفتم توسعه منجر میشود و غم خیلی بزرگی در جهت توسعه صنعتی کشور هست. متاسفانه صنعت کشور ما در زمینه مربوط به اصلاحات اقتصادی بد عمل کرده و تغییری نسبت به وضع موجود نمیدهد، حال با اعطای مشوق مالیاتی هدفمند به تحقیق و توسعه و تکمیل زنجیره ارزش ، صنعت را به سمت بومیسازی فناوری حرکت میدهیم .
نظر شما